25 березня - День Служби безпеки України

2023-03-25

Національне професійне свято День Служби безпеки України з'явилося в календарі офіційних українських свят 22 березня 2001 року і було затверджене указом президента України Леоніда Кучми. Дату обрали на честь прийняття Верховною Радою закону "Про Службу безпеки України" 1992 року. Головне завдання працівників СБУ — захищати права та свободи українських громадян, оберігати територіальну цілісніть країни.
/Files/images/22-23/сбу1.gif
Агресія росії та повномасштабна війна внесла свої корективи в роботу СБУ, хоч зазвичай основними напрямками діяльності структури були спецслужбова і правоохоронна. Зарає СБУ працює у посиленому режимі.
У СБУговорять, що мотив гібридної війни росії — посіяти тривогу серед громадян України, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність. Тому у Службі безпеки України закликають зберігати спокій і перевіряти будь-яку інформацію.
Нині працівники СБУ залучені буквально в усі сфери захисту нашої країни, починаючи від протидії іноземним спецслужбам та закінчуючи гуманітарними функціями.
А ще робітники СБУ безпосередньо виконують бойові завдання в найгарячіших точках фронту. Сміливіхлопці та дівчата захищали Київ, звільняли острів Зміїний, а тепер обороняють Бахмут у складі центру спеціальних операцій Альфа та військової контррозвідки. Наприклад, підрозділами військової контррозвідки СБУ було знищено понад 100 ворожих танків, сотні одиниць іншої броньованої техніки окупантів.
СБУ активно освоює нові види техніки та шукає різні нестандартні способи боротьби з ворогом. Наприклад, у пригоді стали цивільні дрони, а також дрони-камікадзе, які від першої особи дозволяють бачити траєкторію руху та влучати в ціль.
Хоч говорити про конкретні бойові спецоперації СБУ не можна, все ж понад 540 співробітників органу відзначено державними нагородами з 24 лютого 2022 року.
Тож можна з цього зробити висновок про героїзм, відвагу та патріотизм наших захисників. Їхні імена залишаються засекреченими, але вони й не шукають собі слави, а гідно виконують свої професійні обов’язки та стоять на варті спокою українців.

/Files/images/22-23/сбу2.gif

Всіх, хто відповідає за безпеку та спокій населення нашої країни, вітаємо з професійним днем. Нехай вас береже Бог від усякого лиха і ні на крок не відходить Ангел хоронитель. Повертайтеся кожен день в свої домівки в цілості й повному здоров’ї. Спасибі вам за наш спокій і безпеку!

/Files/images/22-23/сбу.gif
Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.