Міжнародний день дитячої книги

2023-04-02

/Files/images/22-23/bloggif_5ca34ef11cf21.gif

Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Кожного року одна з національних секцій IBBУ виступає спонсором цього чудового свята.Традиційно ця секція запрошує популярного письменника написати Посланння дітям всього світу і відомого художника для створення до Міжнародного дня дитячої книги свого оригінального плакату.

/Files/images/22-23/книжка.gif


Сьогодні, в наш час повномасштабної війни, свято, що колись започатковане до дня народження великого казкаря, набуває особливого сенсу для українських дітей.
Адже в умовах війни книги - спосіб повернутись додому, читати рідною та відкривати для себе Україну у простий та цікавий спосіб. Саме таку місію несе і проєкт “Українським дітям - українську книгу”, що понад рік реалізується для дітей в Україні та закордоном.

/Files/images/22-23/2023-04-03_123212.gif


У межах акції читачі отримали вже майже 600 тисяч примірників підручників, навчальних посібників, художньої літератури.
Українські книги станом на сьогодні отримали маленькі читачі в Бельгії, Франції, Словаччині, Польщі, Австрії, Хорватії, Чехії, Румунії, Албанії, Угорщині, Німеччині, Республіці Кіпр, Великій Британії, Нідерландах, Словенії, Норвегії, Данії, Литві, Іспанії, Італії, Греції, Швейцарії, Азербайджані, Молдові та Швеції.

Благодійну акцію “Українським дітям – українську книгу” започаткували Державний комітет телебачення і радіомовлення України за підтримки Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики України і Міністерства закордонних справ України.

/Files/images/22-23/kids-reading-in-school_6.gif


Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.
Кiлькiсть переглядiв: 37

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.